SES Şanlıurfa Şubesi: Çocuklu Sağlık Çalışanları İdari İzinli Sayılmalı
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi tatil olarak ilan edilen günlerden çocuklu sağlık çalışanlarında yararlanmasını talep etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi'nden yapılan açıklama şöyle:
Kentimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar Şanlıurfa Valiliğince 29-30 Aralık günleri tatil olarak ilan edilmiştir.
Ancak aynı koşullarda görev yapan çocuklu sağlık emekçileri için herhangi bir idari düzenleme yapılmaması, ciddi mağduriyetlere yol açmaktadır. Çocuğunu bırakacak güvenli bir ortam bulamayan sağlık emekçileri, bir yandan mesleki sorumluluklarıyla bir yandan ebeveyn sorumluluklarıyla baş başa bırakılmıştır.
Bu durum ne insani ne de vicdani bir durumdur.
Sağlık hizmetinin sürekliliği elbette önemlidir; ancak bu süreklilik, emekçilerin yaşamı ve çocuklarının güvenliği göz ardı edilerek sağlanamaz. Sağlık emekçilerinin yaşadığı bu zorunlu ikilem bizim için kabul edilemez bir durumdur.
Yetkilileri; çocuklu sağlık emekçileri için idari izin,
esnek çalışma ya da nöbet düzenlemesi gibi
uygulamaları derhal hayata geçirmeye,
bu mağduriyeti gecikmeden gidermeye davet ediyoruz.
SES URFA ŞUBE

