Şanlıurfa Ticaret Borsasında TİGEM'e Ait Fıstık İhalesi Yapıldı

Tarım sektörünün önemli kurumlarından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) satışa sunduğu Antep fıstıkları, Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) tarafından düzenlenen ihale ile alıcılarını buldu.

EKONOMİ Yayın: 10 Nisan 2026 - Cuma - Güncelleme: 10.04.2026 17:35:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TİGEM’e bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi tarafından 2025 yılı üretimi olan toplam 100,76 ton Siirt çeşidi kuru Antep fıstığı, bugün ŞUTB Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ihale kapsamında satışa çıkarıldı. 11 parti halinde açık artırma usulüyle gerçekleştirilen ihaleye Şanlıurfa’dan ve Şanlıurfa dışından gelen sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Şeffaflık, rekabet ve güven esaslarına dayalı olarak yürütülen ihale sürecinde fiyatlar ton başına en düşük 668 bin TL, en yüksek 842 bin TL olarak gerçekleşirken, ortalama fiyat 778 bin 408 TL seviyesinde oluştu. Gerçekleşen ihale, ürünlerin piyasa değerinde işlem görmesine katkı sağlarken, üretici ile alıcıyı doğrudan buluşturan yapısıyla da tarım ticaretinde güven ortamı sağladı.

ŞUTB’de düzenlenen ihaleler, tarım ticaretinin şeffaf, güvenilir ve rekabetçi bir zeminde yürütülmesine önemli katkı sunarken, Antep fıstığı gibi stratejik öneme sahip ürünlerin borsa mevzuatı çerçevesinde işlem görmesinin, hem üreticinin emeğinin korunması hem de piyasa dengesinin sağlıklı oluşması açısından kritik rol oynamaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.