CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca ve CHP Heyeti’nden Şenyaşar, Ailesine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Şenyaşar Ailesini ziyaret etmek üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Yayın: 29 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 29.09.2021 22:46:07
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi  İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca,
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarafından Şenyaşar Ailesinin sorunlarını dinlemek için görevlendirildi.
Genel Başkan Yardımcısı Karaca, ilk olarak Elazığ Cezaevinde tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından 205 gündür Şanlıurfa Adliyesi  önünde Adalet Nöbetinde olan Şenyaşar Ailesini ziyaret etmek üzere Şanlıurfa’ya geldi. 

Şanlıurfa’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret ederek,  Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, İl, İlçe ve Kadın Kolları Yöneticileri ile bir araya geldi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaretin ardından,

Cumhuriyet Halk Partisi  İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Sayın Aziz Aydınlık, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Cumhuriyet Halk Partisi Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz, Cumhuriyet Halk Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet Açmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural ve Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Yöneticileri ve Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl ve İlçe Kadın Kolları Yönelticileri 200 günü aşkın bir süredir. Adalet Nöbetinde olan Şenyaşar Ailesini Şanlıurfa Adliyesi önünde ziyaret etti. 

Şenyaşar Ailesi'nin Avukatı Bülent Duran, Cumhuriyet Halk Partisi  İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya konu ile ilgili bilgi verdikten sonra hazırlamış oldukları dosyayı da verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Elazığ Cezaevinde tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ı ziyaretinde Fadıl Şenyaşar’ın Annesi ile görüştüğü zaman kendisinin yerine Annesinin elini öpmesini istemişti. Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Şenyaşar’ın yerine Annesinin elini öptü.

Cumhuriyet Halk Partisi  İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Şenyaşar Ailesinden Fadıl Şenyaşar’ın 3 yıldır tek kişilik bir hücrede kalıyor. 
Şenyaşar Ailesinin dosyasında siyasi bir el var. Adalet Bakanına sesleniyorum. Berat etmesi gereken Fadıl Şenyaşar, 37 yıl ceza aldı. Dosyada neden gizlilik kararı var? Şenyaşar Ailesinin Adalet Nöbetine ve Mücadelesine Cumhuriyet Halk Partisi olarak destek olmaya geldik” dedi.

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Halk Partisine hakaret açıklamalarında bulunan Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bugün Akçakale Adliyesinde yapılan duruşmada Başkan Yardımcısı Navi Çokan, hakkında berat kararı veriledi. Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yaptığı açıklamada; “Cumhuriyet Halk Partisine hakaret eden Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan hakkında berat kararı verilmesinin hukuksuzluk olduğunu belirtti. Başkan Cidir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisine hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğu, ancak Akçakale Adliyesinde Navi Çokan hakkında verilen berat kararıyla Akçakale Adliyesinde hukuksuzluk ve adaletsizlik yaşandığını ifade etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.